1

Producten 1-30 van 34

Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina
Pagina
per pagina

Wat is een klassieke woonstijl?

Bij de klassieke woonstijl denk je natuurlijk meteen aan grootse, vorstelijke meubels of elegante kroonluchters. De vorstelijke meubels komen al jaren voor binnen deze woonstijl maar je ziet ze nu steeds meer met trendy kleuren en stoffen! Het is een bijzondere interieurstijl die elegant, luxe, statig en chique is. Het is een combinatie van klassieke vormen en antieke meubels. Kortom, het resultaat is super stijlvol interieur vol comfort. Shop jouw nieuwe klassieke meubels gemakkelijk bij Woononline.


Herkomst van de klassieke woonstijl

De woonstijl klassiek herken je aan de luxe en de elegantie die het uitstraalt. De renaissance en de barok zijn grote inspiratiebronnen voor de klassieke stijl. Beide hebben veel invloeden uit de Griekse en Romeinse oudheid overgenomen. Van sierlijke ornamenten aan het plafond tot luxueuze stoffen. Tegenwoordig zien we steeds vaker de klassieke stijl in een modern jasje. Denk bijvoorbeeld aan de luxe van een hotel die je naar jouw eigen woonkamer brengt. Klassieke details worden op een moderne manier hieraan toegevoegd. 

 

Categorieën

Klassieke kleuren

De klassieke woonstijl is de stijl waarbij behang met print het beste past. Bijvoorbeeld in de Barokstijl, of krijt- en kalkverf in natuurlijke tinten. Deze basis past goed bij diepe en intense kleuren, zoals bordeaux rood, diep paars of donkergroen- en blauw. Dit zijn typerende kleuren voor deze stijl. In de details van accessoires en verlichting zie je veel goud, zilver, kristal en glas.

 

Merken die passen bij de klassieke woonstijl

Als je op zoek bent naar klassieke verlichting ben je bij het merk Richmond Interiors aan het juiste adres. Dit merk heeft vele luxe en grootste verlichting, het zijn bijna een soort kroonluchters. Dit past perfect bij de klassieke stijl! Ook het merk BePureHome heeft vele klassieke meubelen in hun collectie. Van grote elementenbanken tot ruime kasten. 


Blogs