1

Producten 1-30 van 40

Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina
Pagina
per pagina

Wat is een landelijke woonstijlen?

Rust, warmte, gezelligheid en natuurlijke tinten, dat zijn de sleutelwoorden voor de landelijke woonstijl. In deze woonstijl komen de oude ambachten ook duidelijk naar voren. Het echte handwerk geeft een nostalgisch gevoel. Dit zie je goed terug in keramiek en textiel en natuurlijk materiaal. Hoogste tijd dus om jouw woning om te toveren in een nostalgisch boerderijtje.


Herkomst van de landelijke woonstijl

De landelijke woonstijl komt oorspronkelijk van het franse platteland rond de 19e eeuw. Het vormt een afspiegeling van het leven, wonen en werken tussen de akkers. Dat betekende een eenvoudig bestaan, met veel warmte en gezelligheid. De materialen van landelijk zijn van oorsprong dicht bij de natuur liggen. Hierbij kun je denken aan het gebruik van hout, steen en rieDe woonstijl is ook te herkennen aan houten oppervlaktes die geschuurd zijn en een witte laag verf bevatten. Van oorsprong werd dit gedaan om bacteriën en het rotten van hout tegen te gaan. Tegenwoordig is dit juist een van de kenmerken van deze stijl. Vroeger was het buitenleven ook zeer belangrijk en noodzakelijk op de boerderijen. Haal dus buiten naar binnen om dat echte buitengevoel te creëren. 


Categorieën

Landelijke kleuren

Een landelijke woonstijl kenmerkt zich door het gebruik van voornamelijk natuurlijke tinten in huis. De basiskleuren zijn voornamelijk wit, verschillende grijs- en bruintinten en taupe. Ook zwart, donkergroen en donkerblauw zijn kleuren die terug kunnen komen in een landelijke woonstijl. Sommige kleuren zijn geïnspireerd op de natuur, zoals steen of stro en dat past weer perfect bij een landelijke sfeer. Door verschillende tinten van dezelfde kleur te gebruiken behoud je eenheid.

 

Merken die passen bij de landelijke woonstijl

De landelijke woonstijl is erg specifiek en zie je voornamelijk terug in boerderijen. In de wat oudere collecties van het merk Richmond Interiors stond de landelijke woonstijl centraal. Verder is de landelijke woonstijl vaak een leuke combinatie van verschillende merken zoals Eleonora of By-Boo