1

Producten 1-30 van 41

Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina
Pagina
per pagina

Wat is een Scandinavische woonstijl?

Een Scandinavisch interieur is over het algemeen ook vrij minimalistisch. Deze woonstijl heeft een cleane, sobere uitstraling. Ook kenmerkend voor Scandinavische interieurs is het gebruik van veel strakke lijnen en weinig sierlijke details. Dit zie je terug in de meubels maar ook in de decoratie. De meubels in een Scandinavische inrichting stralen kwaliteit en functionaliteit uit en hebben een simplistisch design. Ontdek deze stijl bij Woononline en vind direct de leukste Scandinavische meubelen die jouw interieur afmaken!


Categorieën

Herkomst van de Scandinavische woonstijl

De Scandinavische woonstijl is geïnspireerd op woningen uit Noorwegen, Zweden en Finland. Omdat de dagen in Scandinavische landen redelijk kort zijn, is veel licht belangrijk in een Scandinavische inrichting. Dit kun je in eerste instantie creëren door het natuurlijke licht van buiten zoveel mogelijk naar binnen te laten. Daarom gebruiken we in de Scandinavische woonstijl veel lichte en zachte tinten en materialen. 


Scandinavische kleuren

Neutrale kleuren en tinten voeren vaak de boventoon in Scandinavische interieurs. Denk aan wit, beige, licht grijs, bleke pasteltinten en zachtroze. Zachte texturen voegen warmte en frisheid toe aan het minimalistische interieur. Houdt het bij één of twee statement kleuren en laat de rest monochroom, licht en zacht. 


Merken die passen bij de Scandinavische woonstijl

Bij Woononline hebben we vele verschillende merken. Ook voor de Scandinavische woonstijl is er ruime keuze. Bijvoorbeeld het Nederlandse merk Zuiver! Dit merk beschikt over een brede collectie meubelen die stuk voor stuk zouden stralen in een Scandinavisch interieur, het ene item stoerder dan het andere maar allemaal even leuk! Ook het internationale merk It's About Romi zou niet misstaan in een Scandinavisch interieur. Dit merk maakt (met de hand) hele bijzondere en duurzame verlichting. Hanglamp Kalimantan zou prachtig staan boven jouw Scandinavische eettafel! Ook ons eigen merk Scandic House is toegewijd aan de Scandinavische woonstijl! Kortom, als dit jouw smaak/stijl is kan je je geluk niet op bij Woononline! 


Blogs