1

19 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina
per pagina

Wat is een moderne woonstijl?

De basis voor de moderne woonstijl is ruimtelijk. Binnen deze woonstijl is één ding ook heel belangrijk: less is more. Maak maximaal gebruik van het aanwezige daglicht, want modern wonen is licht wonen. Een modern huis is strak ingericht met veel rechte lijnen en prominente objecten zoals grote elementenbanken en wanddecoratie. Het is dus een heel grafische woonstijl waarin je kunt experimenteren met lijnen en vormen.


Herkomst van de moderne woonstijl

De moderne stijl is een designstroming en stijl die populair was tussen 1920 en 1940. Het is over komen waaien vanuit de Verenigde staten en Engeland. De ontwerpers wilde toen ambacht en industrie met elkaar combineren. Door de industriële revolutie kwamen er veel nieuwe materialen beschikbaar om mee te experimenteren. De eerste ontwerpen waren handgemaakt, later werden er meer ontwerpen gemaakt die geschikt waren voor massaproductie. Nu komt design/modern uit alle hoeken van de wereld. Het is maar net waar de ontwerper zich heeft gevestigd. 

 

Categorieën

Moderne kleuren

In een modern interieur wordt gebruik gemaakt van natuurlijke kleuren met zwart, grijs en wit. Met contrasterende kleuren kun je accenten aanbrengen. Maar zoals we net al aangeven, less is more. dat geldt ook voor het kleurgebruik. 

 

Merken die passen bij de moderne woonstijl

De moderne woonstijl is moeilijk te grijpen of in één hokje te stoppen. Het si vaak een mengeling van verschillende unieke en bijzondere items. Deze kun je bijvoorbeeld vinden bij: HKliving, Richmond Interiors & WOOOD Exclusive. Dit zijn merken met echt exclusieve collecties en bijzondere woonitems die jouw interieur compleet en uniek maken. We verzekeren je, dit heeft je buurvrouw/man niet staan!

 

Blogs