1

Producten 1-30 van 627

Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina
Pagina
per pagina

Wat is een retro woonstijl?

Als je het over de retro woonstijl hebt, dan praat je vooral over de vintage look.
Retro meubels komen gloednieuw uit de fabriek, maar zien er 'oud' uit wegens het ontwerp, de kleuren en de motieven. Retro staat voor het teruggrijpen op producten en ontwerpen uit het verleden bij het ontwerpen of lanceren van een nieuw product. Hierbij is de vormgeving van nieuwe producten niet zozeer een kopie van een eerder product, maar is erdoor geïnspireerd en verwijst ernaar terug. Ontdek deze stijl bij Woononline en vind direct de leukste retro meubels!


Herkomst van de retro woonstijl

De Retro woonstijl is geïnspireerd door het interieur uit de jaren 50 t/m 80. Je zou kunnen zeggen: het is vintage, maar er is weldegelijk een verschil tussen retro en vintage. Vintage zijn de kringloop vondsten en retro is een gloednieuw meubel geïnspireerd op de stijl van vroeger. Denk bijvoorbeeld aan brocante kastjes, tafels en banken. Alles op hoge dunne pootjes met veel vrolijke kleuren. 

 

Categorieën

Retro kleuren

Een retro woonstijl wordt gekenmerkt door het gebruik van opvallende kleuren. Vooral de kleuren oranje, (oker)geel, bruin, groen en denim blauw zie je vaak terug in meubels maar ook veel in vloerkleden of op de muur. In een modern retro interieur zie je ook vaak een blikvanger met een iets fellere kleur zoals bijvoorbeeld roze. In een retro woonstijl geldt eigenlijk maar één regel: hoe meer kleur, hoe beter. 


Merken die passen bij de retro woonstijl

Het merk Zuiver heeft een gehele collectie toegewijd aan de retro woonstijl. De meubels hebben zowel invloeden van vroeger als van nu. Hierdoor ontstaat een leuke en speelse mix en krijg je dus de woonstijl retro! Ook het merk HKliving is meegegaan in deze woontrend en heeft een aantal artikelen ontworpen die een brocante look hebben. Desondanks zijn ze gloednieuw! Shop nu jouw interieur in de retro woonstijl bij Woononline!