1

Producten 1-30 van 391

Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina
Pagina
per pagina

Wat is een industriële woonstijl

De industriële woonstijl staat bekend om haar stoere, grove meubelen met natuurlijke materialen en donkere kleuren. Een industrieel interieur creëer je dan ook door veel hout, metaal en beton toe te passen. Ontdek deze stijl bij Woononline en vind direct industriële meubelen die jouw interieur afmaken!


Herkomst van de Industriële woonstijl

Deze woonstijl komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten. Toen de oude pakhuizen en fabriekshallen uit de 18e & 19e eeuw leeg kwamen te staan, ging men deze gebruiken als woonruimte. Dit kwam door een tekort aan woningbouw maar een overschot aan bedrijfskundige gebouwen zoals fabrieken en scholen. De ruwe details zoals een betonnen vloer, bakstenen muren en stalen ventilatieschachten bleven zichtbaar en al snel zag men de charmes van deze elementen in. In New York kom je nog steeds vele lofts en appartementen tegen waar je duidelijk de oude fabrieken en pakhuizen nog in herkent.

Categorieën

Industriële kleuren

Zeg je industrieel wonen, dan zeg je donkere kleuren. Zwart, donkergroen, grijs en heel veel bruin zijn de veel voorkomende kleuren binnen deze woonstijl. Maar wie denkt dat de industriële stijl kil en koud is, heeft het mis. De kleuren matchen namelijk heel mooi met elkaar en zeker door hier en daar warme, bruine tinten toe te voegen krijg je een warm geheel. Kijk maar eens wat er gebeurt als je een cognac leren bank tegen een donkergroene muur plaatst!

 

Merken die passen bij de industriële woonstijl

Woononline heeft de afgelopen jaren een groot aanbod industriële meubelen verzameld. Onze collectie bestaat uit verschillende merken. Daarvan is het stoere woonmerk Towerliving een groot onderdeel. Maar ook ons eigen huismerk Woonmade is zeer populair. Dit komt mede doordat de industriële meubelen van Woonmade vrijwel altijd op voorraad zijn en dus direct leverbaar. 


Blogs