1

Producten 1-30 van 173

Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina
Pagina
per pagina

Wat is een bohemian woonstijl?

De bohemian oftewel boho woonstijl is een interieur waar van alles samenkomt. Het is een zeer uitgesproken maar laid-back stijl met invloeden uit exotische gebieden. Op het spaanse eiland Ibiza is deze woonstijl mega populair en passen de sfeer van het eiland en de woonstijl perfect bij elkaar. Wees niet bang om kleuren, patronen en stijlen te mixen: bij de bohemian woonstijl hoeft niet alles 'binnen de lijntjes' te zijn.


Herkomst van de bohemian woonstijl

Het woord bohemian komt uit het westelijke deel van Tsjechië genaamd Bohemen. Omdat in Frankrijk rondtrekkende Roma vertelden dat zij uit de Bohemen afkomstig waren, werden zij Bohémien genoemd. De term is afgeleid van de Franse uitdrukking ‘La Bohème’, wat zigeuner betekent. De Roma hadden hun eigen levensstijl en cultuur, waarbij zij vrijheid en creativiteit hoog in het vaandel hadden staan. Tegenwoordig wordt de uitdrukking echter voornamelijk gebruikt om de bohemian levensstijl te beschrijven. Daarbij hoort natuurlijk ook een bohemian interieur! 


Categorieën

Bohemian kleuren

Hoewel er geen regels zijn, kenmerkt een bohemian interieur zich vaak met zijn warme aardse kleuren, metallics en juweel tonen. Denk aan diepbruin, groen en grijs als basiskleuren, gecombineerd met accessoires met paars, oranje, geel en blauw. Het combineren en in lagen aanbrengen van kleuren is wat deze stijl uniek maakt. Voel je vrij om patronen te combineren. Creëer lagen op meubels en hang wandkleden en vloerkleden aan de muur naast je foto’s en kunst.


Merken die passen bij de bohemian woonstijl

De twee merken die het beste bij de bohemian woonstijl passen zijn: HKliving & By-Boo. Bij deze merken zie je veel meubels in de bohemian kleuren en stoffen gemaakt van natuurlijke elementen. Het merk It’s About Romi past ook zeer goed bij deze woonstijl, letterlijk. De verlichting uit de Good&Mojo collectie komen vanuit alle hoeken van de wereld en worden op een milieuvriendelijke manier geproduceerd, namelijk met de hand. Voor een mooi wandkleed kun je het beste een kijkje nemen bij het merk Urban Cotton


Blogs