Met weinig ruimte veel doen: zo kan je een kleine hal of gang inrichten!

Een kleine hal inrichten kan een behoorlijk lastige opgave zijn. Je hebt er weinig ruimte en je wilt er toch je jassen, tassen en schoenen een plekje geven. Daarnaast is de uitstraling van de hal ook belangrijk. Hier ontvang je je gasten en de eerste indruk van je woning moet direct goed zijn. De hal verdient dus zeker de aandacht bij de inrichting van het interieur. Maar hoe kun je nu met weinig ruimte zó veel doen? Geen paniek. Met deze tips van Woononline richt jij je kleine hal efficiënt en stijlvol in. Aan de gang dan maar!

Gebruik lichte kleuren

Er zijn een aantal handige trucs om je kleine hal wat groter te laten ogen. Gebruik in de eerste plaats vooral lichte kleuren. Donkere muren maken de gang extra klein en dat is nu juist niet wat je wilt. Een mooie pasteltint op de wand is daarom een goede basis. Om de boel toch een beetje kleur te geven, kun je een paar gezellige decoraties aan de muren hangen. Wanddecoratie Leafage en Wanddeco pasteltinten zijn kleurrijke wanddecoraties met een 3D-effect. Dit zorgt voor een ruimtelijker effect in de kleine gang.

inrichting van de hal met een sidetable

Creëer een ruimtelijk gevoel met een grote spiegel

Een spiegel is een absolute musthave in een kleine hal. Onze ogen laten zich graag bedriegen en met een spiegel creëer je optisch meer ruimte. Daarbij zorgt een spiegel ook nog eens voor een betere verspreiding van het licht. Wil je de hal langer laten lijken? Hang dan deze Spiegel Raj aan het einde van de gang. Zo kijk je meer de diepte in. Deze hebben wij in verschillende formaten beschikbaar. Om de hal breder te laten ogen, hang je de spiegel aan de zijkant op.

Een echte eyecatcher in jouw hal

Heb jij een smalle gang en wil je hem net iets laten opvallen? Dan is Vloerkleed Runner olive/purple van HKliving een mooie toevoeging. Dit groen/gele tapijt heeft een afmeting van 80x300 cm en past perfect in de smalle hal. Dit vloerkleed is gemaakt van wol en is daardoor heerlijk warm aan de voeten als je binnenkomt. Daarnaast zorgt een langwerpig tapijt er ook voor dat de hal langer lijkt.

inrichting van de hal met een kapstok


Efficiënte inrichting

Nu de hal wat groter oogt, is het tijd om de praktische punten aan te pakken. Bij binnenkomst wil je natuurlijk een leuke deurmat om je voeten te vegen. Een kapstok is als vanzelfsprekend onmisbaar in de hal. Een staande kapstok neemt veel ruimte in en is dus minder geschikt voor de kleine hal. Een wandkapstok is dus een betere keuze! Kapstok Edge heeft 6 haken, een roede en een hoedenplank. Je kunt je jassen dus zowel ophangen aan de haken als aan hangers. De hoedenplank biedt extra opbergruimte en vormt een mooie plek om decoraties op te plaatsen. Leuke plantjes, een vrolijk beeldje of wat kandelaars, leef je vooral uit! Heb je extra opbergruimte nodig? Zet dan deze gezellige Mand Lara rond beige 55cm onder de kapstok. 

inrichting van de hal

Maak een mooie fotowand

Heb je een smalle hal met deuren aan de zijkant? Dan is de muur aan het einde van de hal de ideale plek voor een fotowand! Fotolijst Xpose groot 23x18cm is bijvoorbeeld een echte blikvanger. Fotolijsten vormen een persoonlijke eyecatcher waar je direct op neer kijkt als je de hal binnenkomt. Een leuke tip is om fotolijsten van verschillende groottes met elkaar te combineren. Dit zorgt voor een speels effect.

Het inrichten van jouw kleine hal wordt op deze manier een leuke klus! Gebruik vooral ook je eigen creativiteit om de ruimte die je hebt zo goed mogelijk te benutten. Smalle meubels, wanddecoraties en de juiste verlichting helpen je daarbij!

Wanddecoratie Leafage van BePureHome. Het is gemaakt van ijzer met een antique brass finish.  

Mand Lara rond beige 55cm kleine_hal_inrichten