Leuke ideeën voor het maken van een fotowand in de woonkamer

Heb jij nog een lege wand in de woonkamer die wel wat kleur kan gebruiken? Dan is het nu tijd om aan de slag te gaan en een mooie fotowand te maken! Het leuke aan een fotowand is dat je deze natuurlijk helemaal op jouw eigen manier vormgeeft. Ga je voor een muur met persoonlijke foto’s of heb je liever afbeeldingen van abstracte kunst? Leef je vooral uit en wees creatief. Wij helpen je daar graag bij. Hier vind je leuke tips en inspiratie voor het maken van jouw eigen fotomuur.

Kies de juiste plek

Er zijn verschillende plekken in huis waar je jouw fotowand kunt maken. De muur boven de bank, langs de trap of in de hal zijn goede plaatsen waar je jouw favoriete kiekjes een mooi plekje kunt geven. Kies in ieder geval voor een plek die goed in het oog springt zodat jouw foto’s vol in de spotlights hangen. Een leuk idee is om jouw fotowand in een hoek van de kamer te maken. Dit zorgt voor een speciaal effect in de woonkamer. Natuurlijk kun je ook kiezen voor meerdere fotowanden in huis.

woononline inrichten woonkamer

Wat wordt jouw compositie? 

Nu je weet waar je jouw foto’s gaat ophangen, is het tijd om na te denken over de juiste compositie. Hou je van strak? Neem dan fotolijsten met dezelfde afmeting en hang deze in rechte lijnen op aan de muur. Kies ook foto’s uit in gelijke tinten zodat je een rustig geheel creëert. Wie het liever wat speelser heeft, kan het beste gaan voor lijstjes in verschillende formaten en kleuren. Ook kun je de foto’s in een ruitvorm aan de muur hangen. Zo geef je de ruimte een huiselijke sfeer. Fotolijst Shift van BePureHome heeft een zwart houten rand en is beschikbaar in verschillende formaten. Een lijst waar je werkelijk allerlei composities mee kunt maken.

Tip: Leg jouw compositie eerst op de vloer neer voordat je ze ophangt. Zo kun je van tevoren nog schuiven met de fotolijsten om te bekijken wat de mooiste samenstelling is.


Woonkamer_fotowand_woononline

Hang jouw mooiste herinneringen op aan de muur

Het leuke van een fotowand is dat je hiermee iets persoonlijks kunt toevoegen aan jouw woonkamer. Ga er dus eens goed voor zitten en blader oude fotoalbums nog eens door. Jullie bruiloft, een gezellige verjaardag of die onvergetelijke vakantie in Italië. Allemaal mooie herinneringen om aan de muur te hangen. Een ander idee is om een verhaal te vertellen dat aan de ene kant van de fotowand begint en chronologisch doorloopt naar het andere uiteinde.

 

compositie_woononline_woonkamer_fotowand_inrichten

Hoe ziet jouw favoriete fotowand eruit?

De meest voorkomende aanpak om een fotowand te maken, is door de fotolijsten simpelweg op te hangen met haakjes in de muur. Dit kan door gaten te boren of met zelfklevende strips als je geen zin hebt om de muur aan te tasten. Helemaal prima natuurlijk, maar er zijn ook nog vele andere manieren om jouw fotowand vorm te geven.

Span bijvoorbeeld een lijn langs de muur en hang hier met knijpers je foto’s aan op. Dit geeft niet alleen een speels effect. Het scheelt ook een heleboel boorgaten in de muur.

Daarnaast kun je ook kiezen voor één of meerdere wandplanken om jouw foto’s op te plaatsen. Fotolijstplank Ravi van Woood heeft een breedte van 120 cm. Genoeg ruimte dus voor kleine én grote fotolijsten. Bovendien kun je naast je foto’s hier ook andere gezellige woonitems op neerzetten. Als jouw muur het toelaat, kun je ook kiezen voor Wandrek Kiki met twee planken om je mooiste foto’s op te etaleren.

Wil je echt iets unieks? Ga dan voor een fotowand met Fotolijst Xpose. Deze lijst van BePureHome hangt aan een metalen ketting en is een echte blikvanger. Met name leuk in de industriële interieurs. Xpose is in verschillende formaten beschikbaar die mooi met elkaar te combineren zijn. Ook Hangende spiegel Speak past hier mooi bij. Een fotowand met een spiegel zorgt bovendien ook nog eens voor een ruimtelijk gevoel.

Wanddecoratie Leafage van BePureHome. Het is gemaakt van ijzer met een antique brass finish. Sultan

Mand Lara rond beige 55cm kleine_hal_inrichten