Een duurzaam interieur met Woononline

Het is echt nodig en gelukkig gaan we hier al steeds bewuster mee om: duurzaamheid. Als het zo doorgaat, blijft er niks van de wereld over. Minder plastic, minder co2 uitstoot en minder vlees eten. Maar naast deze belangrijke dingen kun je ook je steentje bijdragen door te kiezen voor een duurzaam interieur. Hoe? In deze blog vertelt Woononline je wat jij kan doen!

Eerlijke materialen 

Wat zijn eerlijke materialen? Dit zijn over het algemeen natuurlijke of gerecyclede materialen. Denk bijvoorbeeld aan hout, bamboe, riet, rotan, wol, katoen en jute. Ook gerecycled plastic en glas is stukken beter voor het milieu. Kies bij voorkeur hout met een FSC keurmerk: dit betekent dat het volgens de strengste eisen van natuurbescherming is geproduceerd, met oog voor het milieu, de bossen, de lokale bevolking en arbeiders. Echter, wanneer we niet zuinig met deze grondstoffen omgaan en bijvoorbeeld te veel bomen kappen is het niet meer duurzaam. Elk jaar is ontbossing verantwoordelijk voor 15% van de wereldwijde CO2 uitstoot! Kies daarom heel bewust en in de juiste maten. 

Verantwoorde producten

Een duurzaam product is gemaakt van goede, eerlijke materialen, is van goede kwaliteit en wordt op een milieuvriendelijke manier gemaakt en getransporteerd. Kijk bij de aanschaf van een nieuw meubel dus goed naar waar het product van is gemaakt. Zitten er bijvoorbeeld schadelijke stoffen in? Kan het naderhand worden hergebruikt of gerecycled? En ook belangrijk: wat is de verwachte levensduur? Woononline heeft een aantal fauteuils, kasten en bijzettafels die hier allemaal aan voldoen.  

Duurzame verlichting

Hiermee kun je het beste beginnen. Tegenwoordig kun je namelijk voor geheel duurzame verlichting kiezen. Door het vervangen van halogeen- en gloeilampen met led-verlichting ben je al goed bezig. Eén led-lamp gaat ongeveer 20 jaar mee, verbruikt 85% minder energie en bevat geen gevaarlijk kwik. Een eenvoudigere manier om je interieur duurzamer te maken is er niet! Ook is de verlichting gemaakt van natuurlijke materialen in opmars. Bij Woononline zijn deze lampen mega populair en daar zijn we echt blij om. Vind je het lastig goede verlichting te kiezen? Het merk It’s About Romi, dat verkrijgbaar is bij Woononline, heeft een breed aanbod lampen die allemaal van duurzaam materiaal zijn gemaakt. Een populaire lamp van het merk It’s About Romi is de Kalimantan

Geef je meubels een tweede leven 

Vaak doen mensen hun meubels weg als ze deze niet meer mooi vinden of kapot zijn. Zeker in het eerste geval vragen wij je echt om het niet zomaar weg te gooien. Een likje verf kan wonderen doen en de look totaal veranderen. Of maak er iemand anders blij mee, geef bijvoorbeeld een oud meubelstuk een nieuwe functie of breng het naar een kringloopwinkel.
Weggooien is zonde en slecht voor het milieu. Ook bij Woononline gaan we daar heel bewust mee om.