Meestgestelde vragen


Klik hier voor onze veelgestelde vragen

Welke betaalmogelijkheden zijn er?

Woononline kent de volgende betaalmogelijkheden:
- iDEAL
- Betalen bij levering
- Betaal in 3 termijnen met 0% rente
- Mister Cash/Bancontact
- Overboeking per bank

Zodra je begint met afrekenen kom je terecht in een beveiligde internetomgeving. Zo krijgen derden niet de kans om mee te kijken. Je transactiegegevens worden versleuteld verstuurd via een SSL-verbinding. Je herkent een veilige SSL-verbinding aan het groene slotje in je browser.

iDEAL
Bij woononline.nl kunt u gemakkelijk en snel betalen met iDEAL. Kiest u voor deze betaalwijze, dan betaalt u het gevraagde bedrag online via uw eigen bank. Aan deze betaalmethode zijn verder geen kosten verbonden. U kunt betalen met iDEAL als u gebruik maakt van internetbankieren bij ABN AMRO, Bunq, ASN Bank, ING, Rabobank, SNS Bank, Regio Bank, KNAB, Moneyyou, Handelsbanken, Van Lanschot of Triodos Bank.

Betaal bij levering
Wanneer u kiest voor deze betaalmethode betaald u bij onze bezorger met de mobiele pin bij levering van de meubels. 

Betaal in 3 termijnen met 0% rente
Je betaalt gespreid in drie termijnen binnen 60 dagen zonder rente. Je doet bij aankoop direct je eerste betaling en de bestelling wordt verzonden. Binnen 30 dagen doe je vervolgens de tweede betaling en daarna binnen 60 dagen doe je de derde betaling.

MisterCash/Bancontact
Met Mister Cash kunt u vertrouwd, veilig en gemakkelijk uw online aankoop bij ons afrekenen. U rekent af in uw vertrouwde internet-betaalomgeving, op basis van specifieke beveiligingsmethodes van uw eigen bank. Gebruik maken van Mister Cash is mogelijk zonder dat u zich daarvoor hoeft aan te melden of speciale software moet installeren. Betalen met Mister Cash is heel eenvoudig en verloopt snel. Aan deze betaalmethode zijn verder geen kosten verbonden. Mister Cash is voor Belgische klanten de meest gebruikte online betaalmogelijkheid en wordt niet in Nederland verstrekt door banken.

Overboeking per bank
Bij deze optie maak je het bedrag vooraf naar ons over. Je ontvang een bestigingsmail met de betaalgegevens. De bestelling word pas in behandeling genomen zodra de betaling door ons is ontvangen. Let op! Deze methode kan een vertraging opleveren van 2-3 dagen. Aan deze betaalmethode zijn verder geen kosten verbonden.


Onderhoudtips:

Onderhoud
Reinig uw meubelen met lauw water, een zachte doek en een milde, pH-neutrale zeep. Gebruik vooral geen reinigingsproducten met oplosmiddelen. Wij vertellen u graag over onze Cleantexx vlekverwijderaar voor textiele bekleding. Daarnaast hebben we Protexx middelen die uw meubelen voorziet van een beschermingslaag inclusief de zekerheid dat u 3 jaren gegarandeerd vlekvrij bent! In het pakket zit tevens de vlekverwijderaar.

Plooivorming
Vanaf de dag dat je zitmeubelen in gebruik neemt hoort plooivorming, dit is geen maatstaf voor de kwaliteit van de stof. Bij alle stoffen en ledersoorten is het normaal dat door het gebruik plooivorming ontstaat. De belangrijkste reden dat een stof plooit op een bank is omdat stof elastisch is. Hierdoor worden kleine rimpelingen en zitspiegels zichtbaar in de stof. Plooivorming is onontkoombaar en inherent aan een zitmeubel. Men noemt dit een product gebonden eigenschap.

Kuilvorming 
Houd er rekening mee dat het zitgedeelte waar het meeste gebruik van wordt gemaakt eerder kuilvorming ontstaat dan op zitgedeeltes waar minder op gezeten wordt. Kuilvorming is te verminderen door regelmatig zitkussens om te draaien of op te schudden. Indien de zitkussens vast zitten is kuilvorming lastiger te voorkomen, ook dit noemt men een product gebonden eigenschap.

Gebruiksklassen van de stoffen
De Martindale is een slijtageapparaat voor textiel. Deze test is gebaseerd op het slijten van een textiel weefsel of breisel tegen een ruwe stof. Hoe hoger het aantal Martindale des ter steviger is de stof.

Onder invloed van zonlicht verkleurt elke stof na verloop van tijd in meer of mindere mate. Katoenen/linnen stoffen zijn hier het meest gevoelig voor, wol het minste. Over het algemeen verkleuren donkere stoffen (met name blauw, groen en zwart) ook sneller dan lichte stoffen (zoals ecru en beige). Het beste is om direct zonlicht op meubelen te vermijden.
Vele stoffenleveranciers geven de ‘lichtechtheid’ van een stof aan met een cijfer van 1 tot 8. Dit cijfer geeft aan in welke mate de stof ‘lichtecht’ is, ofwel gevoelig is voor licht, waarbij een lager cijfer betekent dat de stof gevoeliger is voor licht.

Vermijd direct zonlicht

Stoffen bekleding op zitmeubelen verschiet van kleur onder invloed van (zon)licht. Het beste is om direct zonlicht te vermijden en gebruik te maken van raambekleding als zonwering, shutters, screens etc. Katoenen en linnen stoffen zijn hier in het bijzonder gevoelig voor. Als je veel directe lichtinval hebt, kun je bij aanschaf het beste een wollen stof kiezen. 

Vermijd negatieve invloeden van buitenaf
In het dagelijks gebruik hebben we te maken met allerlei stoffen die op het zitmeubel terecht kunnen komen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld kleur afgifte van jeanskleding, chips, kranteninkt en tal van andere negatieve invloeden van buitenaf zoals vetten, zuren en transpiratie die door handen, haren en andere delen van het lichaam, altijd worden afgegeven. Ook medicijngebruik kan hierop van invloed zijn. Dergelijke klachten vallen niet onder de garantie.

Spijkerbroeken: de samenstelling van een spijkerbroek (denim) bestaat uit 100% katoen. Een spijkerbroek is gekleurd met zeer 'slechte' kleurstoffen om een versneld verouderingscq. ontkleuringsproces te kunnen inzetten. Deze kleurstof kan op de meubelstof terecht komen en daar afhankelijk van de kleur een soort blauwe waas achterlaten, die niet of zeer slecht te verwijderen is. Spijkerkleding zorgt ook voor een schurende werking waardoor de stof versneld kan slijten. Om de kans op 'blauwe waas' enigzins te verminderen wordt aangeraden een spijkerbroek eerst grondig te wassen voordat deze in gebruik wordt genomen.

Transpiratie en medicatie: een lichaam scheidt altijd een hoeveelheid vocht af via transpiratie en damp. Transpiratie is gezond. Hierdoor worden echter ook een aantal chemische stoffen afgescheiden, die zeer langzaam maar zeker de stof of leer kunnen aantasten en mede doen slijten. Dit gaat nog sneller bij mensen die medicijnen gebruiken. Tip: wissel regelmatig van plek en kussens. Aantasting van de stof door bovenstaande zaken vallen echter altijd buiten de garantie.

Regelmatig stofzuigen
Wij raden aan om de zitmeubelen vanaf de aankoop één keer per week te stofzuigen. Gebruik hiervoor een mondstuk met zachte borstel die alleen voor dit doel wordt gebruikt. Zorg ervoor dat het mondstuk glad is en geen uitsteeksels heeft die de stof kunnen beschadigen. Strijk voorzichtig over de stof. Bij stoffen met een vleug altijd met de vleug mee zuigen.

Keer en schud regelmatig de kussens op
De rugkussens van de meeste zitmeubelen bestaan uit fiber ofwel gesiliconiseerde holvezels. Dat zijn een soort watten die alleen maar gekeerd en goed in vorm hoeven te worden geduwd. Deze vulling is zeer veerkrachtig. In de rugkussens van enkele modellen zit danidown. Dat is een mengsel van veren met polyether staafjes. Deze kussens dienen zo'n 2 tot 3 keer per week opgeschud te worden.

De meeste zitkussens zijn gemaakt van koudschuim. Deze zijn vormvast en hoeven uitsluitend gekeerd te worden. Wij raden u aan om dit één keer per week te doen (tegelijkertijd met het zuigen), voor het behoud van de stof en de kussenvulling.

Let op scherpe voorwerpen en klittenband
Veel stoffen zijn gevoelig voor scherpe voorwerpen zoals gespen, nagels van huisdieren en ringen. Deze voorwerpen kunnen het weefsel blijvend beschadigen. Let u er op wat u in uw zakken heeft en laat kinderen liever niet met scherpe voorwerpen op zitmeubelen spelen. Kijk uit met jeans-kleding. Spijkerstof kan niet alleen afgeven. Het is bovendien harder dan de meeste stoffen en er zitten 'spijkers' op. Slijtage aan het oppervlak wordt hierdoor versneld. Ook klittenband bevat haakjes die onherstelbare schade kunnen veroorzaken. Let dus op bij kinderschoenen met klittenband.

Steek losse draden terug
Hoe zorgvuldig wij onze zitmeubelen ook bekleden, er kan in de weefsels altijd een draad los komen te zitten. Naai loshangende rafels c.q. draden met een kromme naald 'terug in het grondweefsel'. Knip nooit losse draadjes af.

Wat te doen bij vlekken
Vlekken moeten direct verwijderd worden. Verwijder vaste bestanddelen zo veel mogelijk met een lepel. Gebruik hiervoor nooit een mes of iets anders scherps. Werk van de rand van de vlek naar binnen toe. Voorkom dat u daarbij de substantie in de stof drukt. Leg daarna een vochtige theedoek op de vlek en laat die drogen. De theedoek trekt door zijn absorberende werking zo veel mogelijk van de vlek uit de bekleding. Herhaal dit totdat de vlek niet meer afgeeft. Let op: nooit gaan wrijven of schrobben op de vlek. Hierdoor ontstaan onherstelbare beschadigingen van het weefsel.
Als de vlek is opgedroogd, laat u zich dan eerst goed informeren over de samenstelling van de stof. Verkeerde reinigingspogingen leiden vaak tot meer schade. Voor de meeste vlekken geldt: gebruik een lauwwarm sopje met een (ph- ) neutral wasmiddel. Ook spa-rood of talkpoeder (bij vetvlekken) kunnen wonderen verrichten. Gebruik nooit zomaar een willekeurig sopje van Biotex, Groene Zeep of een ander reinigingsmiddel. Vooral wol en synthetische stoffen zijn niet bestand tegen bepaalde reinigingsmiddelen en kunnen de structuur van de stof veranderen. Probeer het daarom eerst uit op een onopvallende plek van de bekleding. Laat na reiniging de meubelstof in ieder geval volledig drogen, voordat u het meubel weer in gebruik neemt. Indien na de hiervoor genoemde behandeling hardnekkige vlekken achterblijven, laat deze dan opdrogen en kijk op www.james.eu. Op deze site vindt u diverse producten, waarmee u hardnekkige vlekken kunt verwijderen. Uiteraard geschiedt de toepassing van dergelijke producten op eigen risico. Een laatste tip. Mocht de vlek op een zitkussen zitten en niet verwijderd kunnen worden, dan kunt u altijd nog het zitkussen omdraaien.

Scheuren in hout
Hout een product is dat werkt onder invloed van het toe- en afnemen van de luchtvochtigheid. Wij leven in Nederland of Belgie en hebben te maken met een zeeklimaat. Een kenmerk van het zeeklimaat is de grote verschillen die kunnen optreden in de luchtvochtigheid in verschillende jaargetijden. Daarnaast kunnen temperatuurverschillen ook een oorzaak zijn van scheuren in het hout, helaas valt het ontstaan van scheuren in het hout niet onder de garantie.